2007. április 3., kedd

Elkészült, ilyen lett! Még a piros alapot alul fel kell szegnem, csak már este nem volt rá energia!
Az akasztó valami más jobb let volna, de az kicsi volt, amit kigondoltam. Ez is aranyos, egyszerű akasztó. Majd ha a helyét megtalálja, akkor függesztve is fotózom.
A húsvét az most nálam kimarad, nem nagyon érintett meg. De a vásárlóim sem lelkesednek a berendelt húsvéti dolgokért! Kevés idő, nem hímeznek konkrétan húsvétit, inkább tavaszit.
Pedig vannak aranyos kis Mill Hilljeim, csupa gyöngy nyulak.
Meg jó kis Rico munkafüzetek, de nem igazán azt viszik!
Most, hogy ezt befejeztem, van k 5 félbemaradtam, de nincs kedvem most azokhoz, valami nagy darabba kellene fognom, most a könyvelés csúcsán, kigondoltam egy asztali futót, azt pedig recski ókalodás mintákkal fogom készíteni, kicsit mai igények szerint. Nem tudom, ezt a népi iparművészek mennyire méltányolják, de szerintem csak akkor marad fenn ez a sok kincs, ha a mai igények szerint alakítjuk, átformáljuk. Hiszen díszes lepedővégekre már nem sok igény és szükség van! De a gyönyörü minták áttehetők, és mai is szépek.
Legnagyobb gondom a vászon, mert igazi régi házivásznat nem kapok.Most rendeltem az olasz Graziano cégtől, a képen pont olyan szépek, mint amit elképzeltem! Már alig várom, hogy megjőjjön. Addig meg valamit biztosan fogok készíteni. Ha semmi betegség nem jön újra közben, akkor elutazunk Amszterdamba. Tavaly húsvétkor is ott voltunk, borzasztó vacak idő volt, hideg szél fújt, elhatároztuk, oda soha. Aztán a tulipánok meg Keukenhof visszahúznak bennünket! Az egy csoda. Minden pillanatban úgy éreztem, ezeket le kellen hímezni, kockára állt a szemem. Nézzétek meg itt és ha bővebben szeretnétek, akkor itt
Idén több képet készítek!

6 megjegyzés:

szazu írta...

Gyönyörű lett ez a munka, tényleg "tűvarázslat", amit Te készítesz!
Köszönöm a segítő szavakat hardanger-ügyileg.. Miskolcon csak Puppets 8-ast lehet kapni, így a sodráshoz az osztott két szálát használtam, szerinted ez elmegy?
szazu

Zsuzsa írta...

Ha más nincs, én is azt használom!

Judilla írta...

Ez csodaszép lett!! Gratulálok:))

Zsuzsa írta...

köszi! zs

Névtelen írta...

Hűűű ez nagyon klasz lett!

Timici írta...

szép lett nagyon a banner, nekem az akasztó is tetszik, helyesek rajta a kis virágok;o)