2012. február 25., szombat10 napot itthon töltöttem egy kis műtét utáni regenerálódással, így belevethettem magam a hímzésbe:)
még részben félkészek, a varrás része hiányzik, de levendulás zsák, párna, akármik készültek, teljesen vegyesen. Legkedvesebb persze a Thea Lavender sachet-je, fura módon még soha nem készítettem el eddig.
Sajnos a fotón nem lehet érezni a fenséges levendula illatot. A hímzős szekrényem messziről illatozik, Natáliától rendeltem kilós kiszerelésben az Ökokuckóból. 
A pávás és a madaras minta a Rosewood Manor Sixreen Birds (A Dutch Sampler) alapján készültek. Aztán a már egyszer kihímzett Black Bird, amit újra jó volt hímezni. Egy antik házivászon, francia rózsákkal, rizzsel és levendulával mehtömve. A fehér zsákocska punto antico, a párnácska frania minta alapján.
A fonalak selyem osztotthímzők, egy kis Soie Perlee, és DMC-k, a vásznak pedig Zweigart maradékok, Cashel, Fein-Floba, ha jól tippelem:)

4 megjegyzés:

Tulipánt írta...

Szépek.

napcsi írta...

Csodásakat alkottál már megint! Olyan finomak a munkáid, a mintáid, a színek. Szeretem nézegetni őket. A levendulás nagyon tetszik:-)

Manka írta...

Ó de gyönyörűek! Nekem a levendulás hímzésed és a kis fehér zsákocskád a kedvencem!
Köszönöm a levendula rendeléséhez a linket!

Zsuzsa írta...

KÖSZI!