2008. december 17., szerda




Évi kérésére kiegészítve:

és dobom tovább: Dominika kapja el!


Ha kedvenc étel, akkor: húsleves tésztával. De most egy tányér kocsonyát is megennék!

Ha tél, akkor felveszem: kabát, csizma,bakancs, sál. Sapka és kesztyű soha. Sálakat viszont télen-nyáron.

Ha párna, akkor: nagyon lapos, alig valami. Ha nincs se gond.

Ha kézimunka, akkor: hardanger, xszem, néha kötés, horgolni nem tudok. Próbáltam gyöngyöt fűzni, nem ment. Nem kézimunka, de szeretek számítógéppel szép dokumentumokat készíteni, és kiadni a kezemből. Az is egyfajta alkotás számomra. Lefűzni, spirálozni, hőkötni, kicsinosítani.

Ha desszert, akkor: házikrémes (anyukám süti, vagy cukiban veszem. Az utóbbi kevésbé garantált minőség) De szeretem a csipkelekvárt krumplifánkkal, vagy krumpli pogácsával. Előbbit szintén Anyukám készíti, utóbbit nem túl gyakran én.

Ha mobil, akkor: rajongó vagyok, szeretem a legújabb darabokat megszerezni. Jelenleg egy éjfekete Blackberry. Még lottózni is azon szoktam, meg e-maileket olvasni, meg sok-sok dolgot! fényképezni nem lehet vele, ezért kell egy másik, ami szinte mindig valamelyik NOKIA. Ha telefon, az nálam NOKIA. Egy adat a multambol: a Vodafon hivatalos értékesítő parnere voltam olyan 2000-ben, a mobil-rajongásom kiélhettem benne. Sajnos a rajongás megmaradt csupán a mobilok iránt. Igy a kapcsolat nem volt túl hosszú. T-mobilos vagyok, a számom az elsők közül való, nem cserélgetem, de van egy újabb is.

Ez van most a hurcolkodós táskádban: Káosz, ha egy szóval jellemzem. Tollak, pénztárca, irattárca, kocsikulcs, nálam felejtődött üzletkulcs, papirzsepi, 2 bélyegző, rengeteg ajánlott levél feladó szelvény, 1 bicska, amit a napokban szúrtak ki a cégbíróság biztonsági beléptető rendszerén, 2 fényképező, 1 digitális mérőműszer, 3 m hosszó mérőszalag, dezodor, szemfesték szinte soha nem használok ilyeneket) 3 az 1-ben nescafe capuccino, és a táskám az koffer méretű. Ha elindulok itthonról belekerül a lap-topom és a iratos dossziém is, meg a naptáram. Szóval a szél nem engem visz el az utcán.

Konyhatündérség: nagyon nem nekem való. Nagy lendülettel belefogok, a felénél meg megunom. A konyhaszag elüldöz. Ettől függetlenül szinte naponta főzök, megpróbálom leegyszerűsíteni. Leves hetente 1x, második tepsiben sütőben bedobom, megsül, megesszük gyakran. sütemény boltban vett alapanyagokból gyakran, mert a legkisebb édességfüggő. Imádjuk a fagyasztott levelestésztából gyártott édes és sós, sajtos sütiket, töltött tekercseket. Meg a kész piskóta és tiramisukrém kombinációkat, kicsi házi csokival. Ennyi a tudományom.

Ja, és sütöttem mézeskalácsot.





2 megjegyzés:

helen írta...

Dizájnváltás? :)

Egyébként ennek a telefonnak tényleg jó formája van, de a neve különösen tetszik :D Jobb, mintha cucumbert adtak volna neki ;) Vagy cabbage ;)

Szemhéjfesték: keveset használok, viszont van egy árnyalat, amit égen földön keresve se találok :) Sötétebb, barnás zöldes, de nem zöld és nem barna. Nem tudom megfogalmazni :)

Barbi írta...

Újabb kérdéskör - nagyon tetszik ez is! És tetszik a karácsonyos oldalad! :-)