2007. május 13., vasárnap


Szeretném a véleményeteket, és a segítségeteket kérni! A tavalyi adventi kézimunka pályázat után az idén is szeretnék egy hasonló dolgot szervezni. Azt már talán eldöntöttem magamban, hogy nem akarok versenyt, pályázatot, hanem egy kedves kis kiállítást szeretnék. Az talán belefér, hogy a kiállítás alatt a látogatók leadhatják, bedobhatják szavazataikat egy ládába és a kiállítás végén van egy közönség díjas. A táma egyelőre még döntetlen: a kézimunka a mindennnapjainkban, vagyis tartalmában ez használati tárgyakat, mai modern lakásdíszeket, táskákat, törülközőket, egyéb hasznos ezt-azt jelentene, megmozgatva az egyéni kreativitást, és fantáziát is. Nem a kihímzett kitekre gondolok itt a pályázaton, hanem egyéni alkotásokra, még a motívumok felhasználása belefér, de mindenképp legyen benne a készítő gondolata, adja hozzá a munkáján kívül önmagát is!
A másik a hagyományos adventi, karácsonyi készülődés, lakásdíszítés, ajándékozás. Itt is egyeni ötleteket, kreatív gondolatok megvalósítását várom! Az már egy nagyon eretnek gondolat hozzá, hogy napota pár ember a saját kis munkáival expo jelleggel be is mutatkozhatna. Tudom, Kecskemét nem a világ közepe, de szerintem megvalósítható, ha akarjuk! Úgy írigylem ezért a francia lányokat, olyan jól csinálják! Kérlek beneteket, segítsetek jó gondolatokkal, hozzunk össze valamit! Még talán egy vándor kiálítás is összejöhet! Május végére szeretném összegezni, és elindítani ezt a dolgot.

8 megjegyzés:

helen írta...

Jó ötletnek tartom! Főleg, hogy nem egyszerűen a kihímzett kitek lennének kitéve, hanem a használati tárgyak, amiknek alapja a hímzés, de benne van az alkotó :)
Lehetne ötletet lopni, hogy mire lehet még felhasználni a hímzéseket!

Támogatom az ötletet! Tán még küldök is postán munkát, ha lehet ilyet!

Judilla írta...

Ez szuper ötlet! Nekem is az tetszik leginkább, hogy az alkotó kreativitása dominálhat a munkában.

bucilla írta...

Isteni lenne! Sokkal izgalmasabb szerintem, mint amikor ugyanazt a képet ötször látom különböző keretben:) Persze az is gyönyörű, de ez olyan más hangulatú lenne:)

Nina írta...

Zsuzsa, nagyon tetszik az ötlet! Igaza van Helennek, klassz lenne megfigyelni, kinek meddig ér a fantáziája ;)

helen írta...

Helen = amotae

bucilla írta...

És csodás az RP szívecske is!!!;)

Névtelen írta...

Akkor belehúzok, hogy legyen mit kiállítanom!:)Csináltam vasárnap egy nomocrom barikát-amit a honlapomon is mutattam, gyufás-skatulya méretű lett:))))Egy szálas DMC len ecru maradékra...szóval hajrá!Én benne vagyok mindenben, tudod!:)))

Névtelen írta...

Én is benne vagyok a dologban. Lehet, hogy lusta leszek és csak belenyúlok a kiállítási tárgyért a szekrénykémbe. ;) Persze beindult a fantáziám is. És várom mi lesz egyáltalán a téma...