2012. március 25., vasárnapValamikor régen piacon vettem egy fehér pamutvászon terítőt, amit soha nem használtam, talán mert féltettem, talán mert túl nagy volt. 
A dolgozóm ablakán (sem) volt függöny. Aztán a szekrény átrendezése során eszembe ötlött, mi lenne, ha függönnyé változna a terítő? 
Középen egy horgolt csík segítségével volt a két oldal összedolgozva. 
Azt szépen kifejtettem mind két oldalon. Aztán kimostam, és vasaltam. Amikor vasaltam, nagyon tetszett a rózsás, hardangeres szegély. Aztán a másik oldalt vasaltam. Akkor kevésbé tetszett.
Aztán feltettem a már függönnyé vált hímzést, és akkor észre vettem végre, hogy nem is egyforma, sőt nem is rózsás a másik oldal! Ez eddig, mivel sohasem használtam, talán szét sem hajtottam rendesen, nem tűnt fel.
Hát most nagyon egyedi függönyöm lett, az biztos! De tetszik, és pár év alatt megtalálta a helyét:)
És még avokádót is ültettem ma. Kb. egy hónapja tettem vízbe, olyan jó 10 cm-es lett a gyökere, kicsi oldalgyökerekkel, és már kibújtak az első levelei is. Kíváncsian várom, mivé fejlődik!

7 megjegyzés:

Sofie írta...

Tényleg nagyon egyedi lett a függöny!

Dóra írta...

Ha rózsás, ha nem, csodaszép függönyöd lett!

Zsuzsa írta...

Köszönöm! Egész más lett a dolgozóm is! Olyan otthonos tőle!

Manka írta...

Nagyon hangulatos lett a függöny!

Biztos különleges lesz az avokádód- legalábbis gondolom, mert még nem láttam soha milyen maga a növény :)

Mariângela Maciel írta...

Oi amiga
Adorei seus trabalhos, todos muito lindos!!!!
Parabéns!
Bjs do Brasil

Névtelen írta...

Új életre kelt a szépséges terítő, és a dolgozószobádat is új életre kelti: üde, barátságos és elegáns egyszerre. :) Teljék benne sok örömöd! Végigcsodáltam az apróságaidat: gyönyörű mind, egytől egyig. Elismerésem! :))
Brigi

Zsuzsa írta...

köszönöm!