2007. június 11., hétfő














A hétv





















A hétvége hardangerezéssel telt, mivel Lacika megbetegedett így nem mentünk sehová.
Egy nyári táska készül, már csak a varrógépet kell majd elővenni, de az nálam nagy nyűg. Meg egy ici-pici kis ollótartóra is maradt idő. Elkezdtem egy új nyitva-zárva táblát, de rájöttem, hogy elméreteztem magam, túl nagy a betű. 1 szálasan pedig nem látom, vaksi vagyok már.
Húsvétkor Amszterdamban vettem a virágpiacon amarilisz hagymákat, amiket eltettem a kamrába papírdobozba, majd október körül cserépbe teszem, gondoltam. Aztán egyszer csak azt látta, jön a bimbó. Gyorsan kiültettem, és nézzétek mekkora virágja lett! Az egyik rózsaszín, a másik vörös.
Gyönyörűek lettek!
Ma este kezdem a Sal-t, és lehet hogy rá veszem magam, hogy megint elkezdjek konditerembe járni. Bár ez részemről nagyon nagy elhatározást kell jelentsen. Ha már mozgok, nincs gond, szeretem, de elkezdeni valahogy nagyon nehéz. A héten a biciklim már előszedtem a gyerekek nagy örömére. Gábor el is kezdte a biciklitúrát meg a Balatont emlegetni, de lehűtöttem, hogy annyira azért még nem biciklizek!
Ti hogy vagytok a mozgással?
Már úgy is rég kérdeztünk!

7 megjegyzés:

Cimpulusz írta...

Jaj de csodásak a virágaid!:)A "nyiva-zárva tábla" pedig egész jó ötlet, lehet csinálok az irodára is,vagy vmi "tea time (stitch in time:))" táblácskát,aztán néha magamra zárom az ajtót és elvonulok-"duzzogóba" ahogy itt mondják :))) ...
Hardangeres tatyó: csodálkoztam is, hogy nincs ilyened még, de majd most!!:)))

Pillle írta...

Aranyosak lettek! A varrással ugyanígy vagyok. Sok munkám vár a varrógépre, pedig az már tényleg az utolsó lépés lenne és gyönyörködhetnék a kész munkában.:(
Szép az Amaríliszed! Lacika meggyógyult?

Cimpulusz írta...

Mozgás: alapvetően antisportista életet élek, ez meg is látszik rajtam!:)A gond az, ha aktívan túrázom,akkor se fogyok...szenvedni meg nem szeretek..marad a jó öreg kávézós, teázós,csokizós,kekszikézős fotelsarokban való hímezgetés...csak így öregesen;)

bucilla írta...

A táska valami szuper lesz! Az Amarilliszek gyönyörűek, Lacika nagyon arin pózol mellettük! (remélem azóta meggyógyult!) az ollótartó is nagyon cuki, és a tábla is az lesz! Hidegkúton egy bolt ajtaján is xszemes van, pici csipkével keretezve, ekrü etaminon bordóval varrva, pici csipkeszegéllyel:) cuki! és ez egy billabong sportbolt:DDD a tulaj biztosan ráér keresztszemezni:))))
Apropó bicikli! Imádom!!!!! Egy Balaton körüli túrára én is beneveznék, néha megállnék hímezni:DDD de konditerembe ritkán járok, inkább itthon a gépekkel eddzek, persze nekiállni nagyon nehéz nekem is, mert csábít a hímzőfotelem;)

Nina írta...

GYönyörűségeket készítesz, mint mindig :)
Táskát én is szeretnék, már 2 hónapja megvan minden hozzávaló, de most kicsit késve kaptam meg az RR-eket, hát az az első. Remélem azért a hétvégén végre belefogok én is a hardangerezésbe :-D Festett fonalkáimmal, persze :)

Névtelen írta...

Zsuzsa, gratulálok, nagyon szépeket készítettél. Látom, a kisfiadnak igazi fiús szülinapi tortája volt. Úgy irigyellek, én 1 munkát is alig tudok befejezni, Te meg egy hétvégén is többet elkészítesz. Biciklizni én is szeretek, csak sajnos Kecskeméten nem hemzsegnek a kerékpárutak. :(

Timici írta...

virágod csodás főleg Lacikával együtt:)))
szépeket készítettél megint, hogy van mindenre időd, áruld el!
mozgás:már jó ideje erre sincs időm:(