2008. május 31., szombat


Hallgasd, és gondolj rájuk közben szeretettel!
Ne sajnáld, szeresd őket! Kívánj nekik sok-sok jót, boldog jövőt!

2008. május 28., szerda


Gyógyulgatok, dolgozgatok!
Kész az epres, vagy erdei szamóca, nem is tudom minek nevezzem. Ikeás keretet kapott,és a konyhába került.

Az elfogadás

bölcsessége


Ha elfogadod, ami van, és teljesen jelenlévővé válsz,

a múlt minden ereje megszűnik. Nem lesz rá szükséged többé.
A jelenlét a kulcs.
A Most a kulcs.

2008. május 26., hétfő
















Itthon, túl a nehezén! Köszönöm az aggódást, érdeklődést mindenkinek!
Még pár napot pihenek, holnap kontroll, aztán kezdődhet a munka!
Elkezdtem egy tavalyi epresemet befejezni, francia tűfestéses minta.
Régen nagyon szerettem a laposhímzést, figyelni sem kell, csak öltögetni, Egyetlen bajom a hegyes tű, azzal nehezen boldogulok.
Mindig szaladok, nem élvezem a tanyánkat,most újra felfedezem legalább minden zugát!
Tegnap délelőtt sokat fényképeztem, megosztom veletek ezt a sok természeti csodát!
A kutyuskánk szépen fejlődik, nagyon hozzánk szokott már!
Szép napot, és egy szép napi gondolatot:


Mindig mondd azt, amit érzel és tedd azt, amit gondolsz.

Ha tudnám, hogy ma látlak utoljára aludni, erősen átölelnélek, és imádkoznék az Úrhoz, hogy a lelked őre lehessek.

Ha tudnám, hogy ezek az utolsó percek, hogy láthatlak, azt mondanám neked, "szeretlek", és nem tenném hozzá ostobán, hogy "hiszen tudod".

Mindig van másnap, és az élet lehetőséget ad nekünk arra, hogy jóvátegyük a dolgokat, de ha tévedek, és csak a mai nap van nekünk, szeretném elmondani neked, mennyire szeretlek, és hogy sosem felejtelek el.

Senkinek sem biztos a holnapja, sem öregnek, sem fiatalnak. Lehet, hogy ma látod utoljára azokat, akiket szeretsz. Ezért ne várj tovább, tedd meg ma, mert ha sosem jön el a holnap, sajnálni fogod azt a napot, amikor nem jutott időd egy mosolyra, egy ölelésre, egy csókra, és amikor túlságosan elfoglalt voltál ahhoz, hogy teljesíts egy utolsó kérést. Tartsd magad közelében azokat, akiket szeretsz, mondd a fülükbe, mennyire szükséged van rájuk, szeresd őket és bánj velük jól, jusson időd arra, hogy azt mondd nekik, "sajnálom", "bocsáss meg", "kérlek", "köszönöm" és mindazokat a szerelmes szavakat, amelyeket ismersz.

Senki sem fog emlékezni rád a titkos gondolataidért. Kérj az Úrtól erőt és bölcsességet, hogy kifejezhesd őket. Mutasd ki barátaidnak és szeretteidnek, mennyire fontosak neked...”
( Gabriel Garcia Márquez)

2008. május 21., szerda


"Ne vesztegesd az életed olyan dolgokra, amiket nem tarthatsz meg. Bízz az Életben. Csak akkor leszel képes elhagyni a "tudást", csak akkor tudod félretenni az elmédet, ha bízol. A bizalommal pedig valami óriási dolog tárul fel előtted. Akkor az életed többé nem közönséges élet: isten teljesen feltölt és eláraszt. Amikor a szív ártatlan, a falak pedig eltűntek, összekapcsolódsz a végtelenséggel. Nem érzed magad becsapottnak; nincs semmi, amit el lehetne tőled venni. Amit el lehet tőled venni, az meg sem érdemli, hogy megtartsd. Amit pedig nem lehet tőled elvenni, azért miért aggódnál? - azt senki nem veheti el tőled, az lehetetlen. A valódi kincset nem veszítheted el."

Osho

Csütörtökön 9-12 között gondoljatok rám, küldjetek egy kis energiát!
Amint tudok, jelentkezem! Mindenkit szeretettel üdvözlök! Zsuzsa





2008. május 20., kedd

Ki mondta neked, hogy a bambusz szebb a tölgynél; vagy hogy a tölgy értékesebb a bambusznál? Szerinted a tölgyfa olyan üreges törzset szeretne magának, amilyen a bambusznak van? Vagy a bambusz talán féltékeny a tölgyre, mert az sokkal hatalmasabb, és a levelei ősszel más színekben pompáznak? Már a gondolat is nevetséges, hogy a két fát összehasonlítsuk - mégis mi emberek úgy tűnik, nem tudunk kitörni ebből a szokásunkból.
Nézzünk szembe a tényekkel: mindig lesz valaki, aki szebb, tehetségesebb, erősebb, intelligensebb, vagy látszólag boldogabb, mint amilyen te vagy. És ez fordítva is igaz, hiszen mindig lesznek olyanok, akik mindezekben kevesebbek nálad. Azzal, hogy folyton másokhoz hasonlítgatod magad, nem fogod megtalálni igazi önvalódat. Ehelyett inkább arra kell figyelned, hogy vajon saját lehetőségeidet legjobb tudásod és képességeid szerint teljesíted-e be.

2008. május 19., hétfő

"Amikor te egyedül vagy, akkor nem egyszerűen egyedül vagy - te magányos vagy. A magány és az egyedüllét között pedig óriási különbség van. Amikor magányos vagy, akkor a másikra gondolsz, hiányolod a másikat. A magányosság egy negatív állapot. Úgy érzed, jobb lenne, ha a másik - a barátod, a feleséged, az anyád, a szerelmed, a férjed - ott lenne. Jobb lenne, ha a másik ott lenne veled... de nincs ott.
A magány a másik hiánya. Az egyedüllét viszont önmagunk jelenléte. Az egyedüllét nagyon pozitív; egy jelenlét, egy túlcsorduló jelenlét. Annyira szétárad a jelenléted, hogy betöltheted vele az egész világegyetemet, és senki másra nincs szükséged."

Osho

2008. május 18., vasárnap

Itt épp egy mozaikjáték utolsó darabkája kerül a helyére; oda, ahol a belső felismerés, azaz a harmadik szem helyezkedik el. Még az élet örökösen változó folyamatában is vannak pillanatok, amikor befejező pontjához érkezünk valaminek. Ezekben a pillanatokban ott a lehetőség, hogy meglássuk, felfogjuk a teljes képet - a sok kis darabkából, melyek eddig külön-külön foglalták le figyelmünket, most összeállhat a kép. Amikor elérkezünk a befejezéshez, két lehetőségünk van: vagy kétségbe esünk, mert nem akarjuk, hogy a helyzet véget érjen, vagy hálásak vagyunk és elfogadjuk, hogy az élet tele van befejezésekkel és új kezdetekkel.
Bármi is az, ami eddig idődet és energiádat emésztette, most a végéhez közeledik. Azzal, hogy befejezted, helyet biztosítasz valami újnak, ami ezután kezdődik el. Használd ezt a pillanatot arra, hogy mindkettőt megünnepeld - a régi végét, és az új kezdetét.

2008. május 12., hétfő





Családunk új taggal bővült, egy aranyos golden retrevier kiskutyussal!
Gábor konfirmációs ajándéka, Lacika társa. Teljesen odáig vannak érte egyelőre.
Nagyon-nagyon volt kutyám utoljára, kb 20 éve. Azt kell tudni, hogy 6 éve tanyán élek, 10 ezer m2-en, eddig kutya nélkül. Persze a kutyus most sem házőrzőnek, inkább házi kedvencnek lesz tekintve.
Csatolok képet! És kaptam Anyukámtól megint terítőt, minden hónapban készít nekem, azt is mutatom, ha már én nem hímzek!
Holnap fontos nap lesz az életemben, majd az eredményét mesélem. Már nagyon izgulok, és alig várom hogy 10 óra legyen.

2008. május 9., péntek

http://www.videoplayer.hu/videos/play/81811

2008. május 8., csütörtök


"Mi elfelejtettük, hogyan kell várakozni; és ez szinte tragédia. Az egyik legértékesebb kincsünk a várakozás képessége; kivárni a megfelelő pillanatot. Az egész természet mindig a megfelelő pillanatra vár. Még a fák is: tudják, mikor van itt a virágzás ideje, és tudják, mikor kell elbúcsúzni a levelektől és csupaszon állni az ég alatt. Ők csupaszságukban is gyönyörűek... amint mély bizalommal várják az új levelek növekedését, az újraszülető lombkoronájukat. Mi azonban elfelejtettük, hogyan kell várni - mi mindent azonnal akarunk. Ez óriási veszteség az emberiség számára...
Ha csendben várakozol, észre fogod venni, hogy valami mélyen legbelül ott növekszik benned - a te valódi lényed. Egy nap akkorára nő majd, hogy lángra lobban, és akkor az egész személyiséged elhamvad: új ember lesz belőled. És csak ez az új ember tudja, hogy mi az az ünneplés, csak ez az új ember ismeri az élet örök nektárját."

Osho

2008. május 7., szerda


A kreativitás az a minőség, amit a cselekedeteidbe viszel. Ez egyfajta hozzáállás, egy belső megközelítés - egy más szemléletmód... Nem lehet mindenki festőművész - de nincs is erre szükség. Ha mindenki festő lenne, csúnya lenne a világ; nehéz lenne élni benne. És táncos sem lehet mindenki, arra sincs szükség. De mindenki lehet kreatív.
Bármit is csinálsz, ha azt örömmel, szeretettel csinálod, ha cselekedetedet nem pusztán gazdasági megfontolások vezérlik, akkor az kreatív lesz. Ha a cselekedeted képes valamiféle fejlődést elindítani benned, ha növekedni tudsz általa, akkor az spirituális, akkor az kreatív, akkor az isteni.
Minél kreatívabb vagy, annál közelebb kerülsz Istenhez. A világ összes vallása azt állítja, hogy Isten a teremtő. Én nem tudom, hogy ez így van-e vagy sem, egy dolgot viszont tudok: minél kreatívabb vagy, annál inkább istenivé válsz. Amikor a kreativitásod a tetőfokára ér, amikor az egész életed kreatívvá lesz, akkor Istenben élsz. Tehát minden bizonnyal ő a teremtő, mert mindig az alkotó emberek kerültek hozzá a legközelebb.
Szeresd, amit csinálsz. Légy meditatív, amíg csinálod - bármi legyen is az!

Osho

2008. május 6., kedd











Itthon vagyok, csak elveszve!
A műtét sikeréről még sajnos nem tudok beszámolni, az egy hosszabb folyamat, de én nagyon bízom a sikerben!
Pár képet teszek fel Antwerpenről, és Brüsszelről.
A hétvégét kreatív tevékenységgel töltöttem, virágokat ültettem. Hímzés még nem volt, de most van egy tervem! talán el is kezdem...
Meg ma el szeretnék jutni a keretezőhöz, pár szekrény alján heverő dolgommal. Talán ha a falra kerülnek, akkor valami jótékony hatást gyakorolnak rám!
Közben azért írigykedve nézegetem a blogokon közzétett szebnél szebb munkákat!

Mai napi bölcsellet, ami mindegyikünkre igaz, fogadjuk el!

"Figyeld meg az óceán hullámait! Minél magasabbra tör fel egy hullám, annál mélyebb lesz az őt követő hullámvölgy. Az egyik pillanatban a magasba emelkedő hullám vagy, a másikban pedig a mélybe merülő hullámvölgy. Élvezd mindkét állapotot - ne ragaszkodj egyikhez sem! Ne mondd, hogy "én mindig a csúcson szeretnék maradni"! Ez lehetetlen. Egyszerűen be kell látnod, hogy ez lehetetlen. Ilyen eddig soha senkivel nem történt, és nem is fog. Ez egyszerűen nem lehetséges - a dolgok természete már csak ilyen. Akkor mit lehet tenni?
Élvezd, amikor a csúcson vagy, és élvezd azt is, amikor a völgy következik. Miért olyan rossz lent lenni? Az egy ellazulás, egy pihenés. A csúcs izgalmi állapot, és lehetetlen állandóan izgalmi állapotban lenni."

Osho