2008. január 31., csütörtök

2Már majdnem elkészültem, csak a szöveg 1 sora hiányzik.
Sokat gondolkodtam, mi is legyen benne. Gondoltam névre, számra, végül most egy szövek készül, de lehet, hogy kibontom, és szám lesz.Minden esetre, holnap el kell vinnem a keretezőhöz, mert nem lesz kész!
Amikor ránézek, arra gondolok, milyen szép, és milyen giccses. Amolyan amerikai ízlés szerinti, de az alsó hardangeres része az nagyon szép áttört, és finom hatású élőben. Én egyszerűbb ember vagyok, szeretem a népies, letisztult dolgokat, ez nem én vagyok, de jó néha elkalandozni, mást is felfedezni! Olyan volt készíteni, mint a gyűrűs párnát, annál is ez a kettős érzés volt bennem végi. Szép, vagy giccses? Vagy csak finoman áttört, és díszes?
Mindegy, tetszik, és szeretem.
És meglepően gyorsan készül.
Na, mutatom!
Ja, és az utolsó sor: Lehoztunk két csillagot. Már csak hogy teljes legyen a szép vagy giccses gondolataim sora! Miket nem hímzek!

2008. január 28., hétfő
Újabb vizsgám sikerült, ma nagyon örültem!
Haladok, holnap be akarom fejezni a VS-t!
Készítettem pár képet!
A gyerekek gyógyulnak, én még bírom nátha nélkül!

2008. január 26., szombat
Sajnos Gábor lebetegedett, az influenza legyőzte, így nem tudta megírni a kp-i írásbelit, a pótnapon, jan. 31.-én ír. Reményeim szerint addig teljesen meggyógyul! Kéttannyelvű gimibe készül, spanyolt szeretne tanulni.
Kicsit haladtam a VS-el, már az utolsó "sor"-nál tartok, a fenti szívnél. Ugyan ez a szív került annak idején a gyűrűs párnám közepébe is. A szemem már ki akar esni, pedig időközben kaptam új, erősebb szemüveget. 28 countos Zweigart Cashel, eddig a kedvencem volt.
De már nagyon várom, hogy ahardangeres részt befejezzem az olyan szép! Szerintem holnap este oda is érek! Hétfőtől pesti hét, beteg gyerekek, nem is tudom mi lesz!
Mutatom a kicsi haladást!

2008. január 25., péntek


Sikeresen túl vagyok egy számvitel vizsgán, ahol igen érdekes témát dolgoztam fel, az immateriális vagyoneszközök értékelését. Na, nem akarom a részleteket is leírni!
Ma újra kézba vahatam a VS-t!
Holnap pedig a Gábor nagyfiam ír központi felvételit,mivel 8. osztályos, és elérkezett a választás ideje! Kissé izgul napok óta!
a képen Judillának egy ötlet a piros hardangerezéshez!

2008. január 22., kedd
Rég jártam erre! Egy vizsgán túl vagyok, most pénteken lesz a következő.
De azért hímezgettem is, igaz a vitorlásom most pihen! Idő kell hozzá!
Mivel a webáruházban VS hetek vannak, én is egy VS-t hímezgetek!Pont egy éve volt az első ilyenem, akkor egy cyberclassban készítettük. Ez a Heirloom Wedding Sampler, nagy kedvencem!
Fehérrel készül az egész, Silk Mori, DMC 12 és 8 perlé, Trebizond selyem perlé, Kreinik 032, és gyöngyök. Amin változtattam az a vászon. Eredetileg platinumra készül a kedvencemre, de ez most olive green lesz. 2 hét mulva keretezve kell készen lennem, nagyon sietnem kell! De ez gyorsan halad, rövid sorok! Persze méretes lesz! A kész mérete 60x14 cm.
Kb a felénél tartok most. A gyöngyök a végén kerülnek rá, és a hardangerhez is a végén szeretem kivágni a szálakat.
Mutatom!

2008. január 8., kedd


Ma tanulós napom van, de valahogy nem igazi!
Jó lenne inkább emberek között lenni, mert hetek óta be vagyok zárva az irodába!
Legalábbis ez az év így telt idáig! Szerencsére a nap süt!
Készítettem egy kis felobós, vidám ebédet, legalább ne fogyjak tovább! Tegnap muszály volt vennem egy új övet, a régin már nem volt lik!
54 kilósan, félig okosan pénteken vizsgázom! Nem a tétje a fontos, az most elhanyagolható, de nem szeretek buta lenni, vagy annak látszani! Úgyhogy megeszem az ebédem, és ráveszem magam a tanulásra! A pasim nem olasz, de a mozzarellám se. Szarvasi. De azért szép! Meg jó.

2008. január 3., csütörtökSzeretettel köszöntök mindenkit az új évben!
Mindenkineknagyon boldog, sikeres, egészséges és tartalmas új esztendőt kívánok!
Teljesüljenek a kívánságaitok, legyen erőtök és kitatásotok a fogadalmakhoz, és 365 napon át legyen társatok a boldogság és a szeretet!
Meg legyen időtök a kedvenc időtöltéseitekhez!

Talán az és is elindul lassan, ilyenkor még olyan álmos minden!
Én már ma elküldtem az év első megrendelőjét, kedvencemnek, Theanak!
Vannak új VS samplerek, ezeket rendeltem!
Januárban terveim szerint Victoria Sampler hónapot szeretnék a webáruházban, remélem 15.-ig ide is minden újdonság!
Aztán februárban meg Zweigartot tervezek, mert ők kicsit lassabbak az újdonságokkal! Igaz, az ajánlat itt van, de úgy tapasztaltam a termékek kicsit késni szoktak!
Szeretnék minden hónapra valami újdonságot, olyan akciókat ami új termékeket is kínál!
Meg persze sikeresen vizsgázni, legközelebb január 11.-én, majd január 24.-én.
Meg sok új dolgot megtanulni és persze hasznosítani! Meg januártól májusig sokat könyvelni, évet zárni, évet nyitni! Szóval teendő az van bőven! Már csak erő, derű és kitartás kell egy-egy nagykanállal!
Meg hát a vitorlásom is vár, meg talán lassan a többi kedvencem is érdekelni fog!

Gábor nyolcadikos, fontos döntések, felvételi előtt áll, remélem a lehető legjobb lesz a folytatás! Lacika pedig harcos ovis. Verekedni, megvédeni, ez a legfontosabb kérdés! A kicsi unokák szépen fejlődnek, Jancsika már ügyesen beszél, Mesike pedig 5,3 Kg! És a többi kislány és kisfiú is ügyesen fejlődik!
A férjem néha elviseli a mániáimat, rigolyáimat (reménykedem benne, és persze megpróbálok kevésbé boszi lenni, és kevésbé rigolyás és mániás lenni!) kedve és tehetsége szerinti munkája van, legyen is még sokáig, legyen hozzá ereje, egészsége, a szüleimnek egészséget szeretnék, és minden rokonomnak, és ismerőseimnek is!
Fogadalmak helyett kívánságaim, vágyaim vannak! Persze tudom, ezekért nekem is tennem kell!