2007. június 26., kedd


Ő pedig az Évi által "Naffejű"-ként emlegetett! Rá gondoltál? A tűpárna a Dominika munkája, a boltból.


Megjöttem, itt vagyok, behozom a lemaradást!
Pár kép a szaladós, gyors nyaralásról! Első nap Ausztria, jégesővel, második nap Jesolo, harmadik Velence 4-5 itthon, Hévíz. Ezek vagyunk mi, ha pihenni kell!

2007. június 18., hétfő

Egy kicsit most elmegyek nyaralni, nem jövök egy hétig. Bekereteztem a kávést, de ez nem a végleges, kicsinek találom hozzá ezt a keretet. A duci párna is a falon.
Nagyon szép Grazianókat kaptfgam megmutaton nektek!
És elkezdtem valamit, még én sem tudom mi lesz, ezt viszem magammal nyaralni.
Mindenkinek szép hetet!

2007. június 13., szerda
Miután archiváltam 2003-tól a könyvelési anyagaimat egészen 2006.-ig, és megtöltöttem vele 14 dobozt, befejeztem a kb 1 hónapja pihenő kávés képemet. Megkívántam Judillától, hogy legyen egy ilyen a konyhámban. Mire leszenvedtem egy elmosódott képről a mintát, egy leszámolható chart is került hozzá. De ez már csak úgy, szemrevételezés után készült. DMC, általam csak zsákvászonnak nevezett 28 countos vászonra készült, The Genthle Art és SSS fonalakkal. Talán találok otthon a kereteim közül olyat, ami pont jó lesz hozzá. Ha nem, akkor még pihen egy kicsit.
Tegnap este a Sal-t hímezetem, nagyon fáradt voltam. Előző este nem volt otthon 304-es DMC-m, ezért a kerítést, meg a lépcsőt készitettem el. Tegnap nekiültem a keretnek, és mikor elkészültem, akkor ledöbbentem magamon, mert a 224-es színnel hímeztem, holott ahhoz vittem haza a 304-et. De ez már így marad! Inkább legyen ilyen, mint kibontsam!
Ez tesz majd egyedivé!

2007. június 12., kedd
Lacika gyógyulóban, ma szülinapos! Tegnap tortáztunk, mert Gábor ma osztálykiránduláson van Verőcén. 4 éves lett az én kicsi fiam!

2007. június 11., hétfő


A hétv

A hétvége hardangerezéssel telt, mivel Lacika megbetegedett így nem mentünk sehová.
Egy nyári táska készül, már csak a varrógépet kell majd elővenni, de az nálam nagy nyűg. Meg egy ici-pici kis ollótartóra is maradt idő. Elkezdtem egy új nyitva-zárva táblát, de rájöttem, hogy elméreteztem magam, túl nagy a betű. 1 szálasan pedig nem látom, vaksi vagyok már.
Húsvétkor Amszterdamban vettem a virágpiacon amarilisz hagymákat, amiket eltettem a kamrába papírdobozba, majd október körül cserépbe teszem, gondoltam. Aztán egyszer csak azt látta, jön a bimbó. Gyorsan kiültettem, és nézzétek mekkora virágja lett! Az egyik rózsaszín, a másik vörös.
Gyönyörűek lettek!
Ma este kezdem a Sal-t, és lehet hogy rá veszem magam, hogy megint elkezdjek konditerembe járni. Bár ez részemről nagyon nagy elhatározást kell jelentsen. Ha már mozgok, nincs gond, szeretem, de elkezdeni valahogy nagyon nehéz. A héten a biciklim már előszedtem a gyerekek nagy örömére. Gábor el is kezdte a biciklitúrát meg a Balatont emlegetni, de lehűtöttem, hogy annyira azért még nem biciklizek!
Ti hogy vagytok a mozgással?
Már úgy is rég kérdeztünk!

2007. június 7., csütörtök

Kaptam ma egy nagy csomag kincset. Férfi ember szerint szemetet.Pénzért.
Van egy amerikai csomagom is, de még őrzik a vámosok, fokozzák a kiváncsiságomat még pár napig...
Egy kis ízelítő!
És készre festve a kulcstároló szekrénykém!
és egy kis próba a sk. fonalakkal!

2007. június 6., szerda
Tegnap este sikerült befejezni a kis házikóst, egy kis pufi párna lett belőle, ma az üzletben még kap magára valami kis zsinórt, szalagot, és kész. Lefotóztam a teljes készletem az sk. festett fonalaimból, most 13 db.
Este talán elkezdem a juniusi Sal-t, már nagyon hívogat!
A házikóson a teteje és a keret barna lett volna a minta szerint, de éppen nem találtam olyat, amit írt a chart, így aztán zöld lett. Meg egy kis varjú is ül a háztetőn, de nekem nincs varjúm, majd valami mást odavarrok, mert így kicsit üres az a rész. Ha kész lesz, még fotózom.

2007. június 5., kedd

A kiványcsiság rávitt a fonalfestésre,nem voltam túl ügyes!
8 motringot áldoztam rá, 4 tetszik, 4 nem. Egy ici-picit tudtam csak hímezni a házikómon, de ma szeretném majd befejezni mert vár rám a SAL és az eperfarm is!

2007. június 3., vasárnap
Tegnapelőtt találtam az interneten, a jó kis minták lelőhelyéről elkalandozva egy tűpárnát, ami megtetszett, és este gyorsan kiböködtem egyet, ma meg összeállítottam. Mutatom, milyen lett. A cérnát nem én festettem, Six strand sweets. Ma pedig belekezdtem a red haus samplerbe, mert valahogy nem volt kedvem a többihez, a Sal-om pedig benn maradt a városban, és nem volt kedvem bemenni érte. Ez egy kis kedves minta, olyan 1-2 estés.
Zweigart Belfastra készül, The Genthle Art Sampler threads-sal. Nagyon nagy a különbég a SSS és ez között, az SSS nagyon vékony, jobb lett volna a belfasthoz, mert ahhoz meg a Tha Genthle art tűnik kicsit vastagnak. Az én szemem számára a belfast a határ, ezt is csak 2 szálal látom. Nem is értem, hogy látjátok 1 szálra hímezni. Vén banya vagyok már!

2007. június 1., péntek


Ma csak kettőig dolgoztam, utána itthon élveztem a pihenést!
Van egy hatalmas, öreg hársfánk virágzik és csodás illata van!
kinn ücsörögtem a Zoli horgásszékében, hímezgettem, élveztem a finom virágillatot, és néha kiabáltam a gyerekekkel. Ők is élvezték az itthonlétet. És felfedeztem a kertben, hogy tényleg érik a cseresznye!
Holnap kersztszemes találkozó lesz nálam, hardangert fogunk tanulni, ezért készítettem egy kis akármit, holnap az lesz a tananyag. Zweigart Bellana, mert az nagyon jól számolható, áttekinthető vászon, pont olyan tanulni való, és 5-ös Anchor, a kedvencem a 926-os, és egy kis trebizon silk, hogy feldobja. Mutatom, és megyek aludni!

Most találtam!
sok jó kis minta