2007. április 26., csütörtök

Ityamomtól jártam erre, ezt kaptam:


You are The Moon


Hope, expectation, Bright promises.


The Moon is a card of magic and mystery - when prominent you know that nothing is as it seems, particularly when it concerns relationships. All logic is thrown out the window.


The Moon is all about visions and illusions, madness, genius and poetry. This is a card that has to do with sleep, and so with both dreams and nightmares. It is a scary card in that it warns that there might be hidden enemies, tricks and falsehoods. But it should also be remembered that this is a card of great creativity, of powerful magic, primal feelings and intuition. You may be going through a time of emotional and mental trial; if you have any past mental problems, you must be vigilant in taking your medication but avoid drugs or alcohol, as abuse of either will cause them irreparable damage. This time however, can also result in great creativity, psychic powers, visions and insight. You can and should trust your intuition.


What Tarot Card are You?
Take the Test to Find Out.

2007. április 23., hétfőA hét végi hímzésem, mert a többihez nem volt kedvem. z a május havi képecske lesz, persze még a febr. és márc. nincs kész. Fein Floba, és DMC 115 a kellékei.
A gyógyszerektől elég jól vagyok, tegnap még kertészkedtem is, Büdöskéket palántáztam.
És befejeztem egy régebbi hardangeres sampler félét, majd a boltba kerül, csak ,ég vasalni kell.
Mindenbe beleszúrtam egy pár öltést, de valahogy egyik sem volt a kedvemre való.
A fein floba akedvencem, talán azért az angyalkás haladt a legtöbbet.
Most elvonulok NYENYI bevallásokat készíteni, mert itt a határidő!

2007. április 20., péntek

Megkaptam a első leckét, de nem volt időm, le sem ültem otthon este 9-ig. Talán majd ma!
Az oldalt lévő kezdő kép mutatja, mi az aktuális tananyag. Hát, én egy kicsit változtatok, biztosan elkészítem először körben a keretet. Úgy nekem logikusabb, meg pontosabb is.
Csomagom van usa-beli, remélem holnapra vámkezelik! Mintaívek, és DMC perlék jöttek, kiváncsi vagyok rá!
A kecskeméti Napraforgó foltvarróknak lesz egy kiállítása, holnap nyit, majd készítek pár fotót, mit is készítenek ők. A meghívón egy tulipán van, nekem tetszik! Az Anikó munkája, és a táska is!
Néha írigykedem rájuk, milyen csodákat tudnak!
Ezeket a képeket Évinek ajánlom! (Mint tulipán-rajongó hímzőnek!)

2007. április 19., csütörtök

Nagyon rendesek vagytok, jó érzés hogy együttéreztek velem!
Tegnap este készítetem otthon fotókat a hardangeresről, de szegény mos veszélybe került. Ma kapom az első adagot az új VS virtuálisban, és tegnap mekaptam a boltba az új VS-t, az epres farmot, ami nagyon magával ragadott. Most akkor melyiket? A tananyag hetente jön, kb 2 este egy anyag, tehát marad idő a másik kettőre s, ha jól beosztom. És persze a májusi éves bevallások és beszámolók elkészítése is már nagyon a hajrában tart.

Mutatom a hardangerest is, meg az eprest is!2007. április 18., szerda

Miután túléltem a tegnapi napot, és éjszakát, ma kiengedtek a kórházból. Fulladás, teljes orrnyálkahártya duzzanat,és hidegrázás a bekerülés oka. Se beszélni, se nyelni nem tudta, és nem mertem. Mivel én nagyon jól voltam elmentem Bécsbe, ahol teljesen rosszul lettem, pedig azt mondták, minél inkább arra megyek, annál inkább jobb lesz. Ezek után Olaszorszábot át kell gondolnom! Messzi a segítség!Alig vártam, hogy hazaérjük, de már telefonálni sem tudtam. A sürgősségin kaptam egy asztma eleni vénást, és mivel mindent megtettek, hazaküldtek. A gyógyszertárban ért utól az orvosom, aki azonal küldött a gégészeti ügyeletre, ott benntatottak, én voltam az éjszakai folyosóőr. Aludni nem tudtam, és nem is mertem. Szegény Lacikám még soha nem aludt nélkülem!
Kaptam belélegzős gyógyszert, új orrsprayket, és gyógyszert. Remélem most rendbe fogok jönni!
Soha ne legyen ilyen betegsége senkinek! Meg kórházra sem szoruljon!
Így nem mutatok nektek semmit, de holnapra már teszek fel a hardangeresről képeket, mert már látszik a mintája szépen! SAL-os lányok figyelem! Találtam egy másik házikósat, ők már a végén járnak,de a következő projektnek nem rossz!

2007. április 16., hétfő

Hogy el ne kiabáljam, ma egy kicsit jobban vagyok, sőt 4 nap után végre aludni is tudtam!
Varrogatásom persze látás hiány miatt nem haladt!
Újabb cárnák: Six Strand Sweets, nagyon szépek, ezek is koptatottak, és van benne multicolor is!
És ezeknek az ára is jó, 246 Ft. Próbaként rendeltem, nekem tetszik, bár még nem dolgoztam vele.
És kiválasztottam a Graziáno-t is, amire majd egy nagyobb terítőt szeretnék készíteni.
Meg is mutatom. KB 10X10 cm a kockák nagysága, az ideális lesz hardangeres mintákhoz.

2007. április 15., vasárnap

Éjeliőrként funkcionálok, a javulás mgfordult. Minden allergiást nagyon tudok sajnálni. Levegő az nem jön, látni nem látok.
Szép fotó lennék! De az idő csodás, szép napot mindenkinek!

2007. április 13., péntek

Túl az első kezelésen ma már kapok levegőt, és látok is. Pedig az Éva szerint az első után romlani szokott az állapot, és csak a 3. után észrevehető a javulás. Valamitől javultam. Egy gépezet letapogatta a szerveztemet, az alapján a gond a felső léguti nyirokrendszerben van, és azt kell kezelni, meg az immunrendszeremet erősíteni. 6 hét, heti 1 alkalom, ami kb 1/2 óra. Diéta, vitaminok, meg a száraz bőrömre valami A vitaminos krém. Meg 2 féle gyógytea. Megjegyzem, én eléggé el szoktam az e féle dolgokat hanyagolni, gyógyszer, gyógytea az kimegy a fejemből. De hátha...
Bízom a sikerben!

Megmutatom nektek én is, milyen újabb virtuális tanodát kezdek! A csomag, isntrukció már megjött, 04.19-én kapom az első virtuális anyagot!
A választásom azért erre a mintára esett, mert bár nem az én szín és formavilágom, de sok hardangeres öltés van a szélén körben. Ezeket én ismerem, de érdekel a tematika, és a leírása.
A szándék talán megfejthető...
Megrendelem, kártyával fizetem, és kb 1 hét alatt megkapom a kellékcsomagot, minden cérnával, gyönggyel, tűvel és vászonnal, valamint egy részletes leírás, angolul.
És valahogy a vám nem figyelt, ez a második amit nem sarcoltak meg.
19.-től 4 héten keresztül, heti bontásban jön a virtuális tananyag, amit ki tudok nyomtatni is.
Közben van 2 segítő, aikkel -mailben, vagy a chaton értekezhetek, ha problémám van.
Meg az összes lánnyal, aki ezt a class-t végzi. Az előzőnél 11-en 9 felől voltunk.
Nagyon érdekes, jól átgondolt ez a VS-nél! Másutt még nem próbáltam.
Egy doboz teteje, 1 ollótartó és dísz, valamint egy szemüvegtok és egy kis díszecske, ami lényegében a nagy kép mintái alapán vanak hímezve. Kicsit vadít engem ez a sok rózsaszín!

Ők pedig itt a legújabb cérnáim, a The Gentle Art sampler Threads gyönyörű koptatott fonalai:


Igazán alkotásra csábítóak! Köszönet a megismerésükért!

2007. április 12., csütörtök

Judilla kérdésére a válasz:
hát van mit takargatni. Bár javuló, de igazából az eleje miatt készül, meg a kényelem is beleszól! Ha a a minta sok színt követel, sok eldolgozás, az már önmagában meghatározó. Persze azért én nem igen szeretem a sok színnel dolgozást, és nem is nagyon kezdek olyan mintába. A hardangeres munkák, főleg a vékony anyagon, vékony cérnával sokak számára meg sem különböztethetőek szinte, a keresztszem az más. A téli kiállításomon az egyik hardangeres terítőt a berendezők fordítva tették fel, csak a kiállításon láttam meg, de úgy maradt, mert alul volt. Rajtam kívül ezt szerintem senki nem vette észre.
Azt már gyerekként megtanultam, hogy csomó az nincs a kézimunkában!
Aztán azt is megtanultam lassan, hogy az x az egyirány legyen, meg aztán megtanultam féloldalasan is hímezni, de azét mégsem a háta a lényeg!

Én meg sajnos totális áldozata lettem az allergiának, most is alig látok, borzalmasan viszket a szemem, eldugult a orrom, és nagyon-nagyon száraz a
bőröm. Ez február óta fokozatosan romlik. Soha nem volt ilyenem, nem is gondoltam, hogy ez lesz belőle. Minden betegségre öngyógyítottam magam, már egy vagon C vitamint megittam, de tegnap a bőrgyógyászom felvilágosított, hogy ez bizony allergia.
Ma este kell mennem elkezdeni egy 6 hetes kúrát, még semmit nem tudok róla, meg semmiről. Még a vizsgálatok is ma lesznek. Kicsit azért tartok tőle.
A Tamasi dr féle kecskeméti Melissába megyek, ők már egyszer Pesten kivizsgáltak, meg kezelgettek, remélem megszüntetik ezeket a nyavajákat!
Csak azért írom ezt le, hátha valakit még kínoz ez a népbetegségnek tekinthető dolog. Majd elmesélem, mit tettek velem!

Találtam egy kis DMC által gyártott komódkát, USA-ból rendelhető, az ára 99,9 dollár. Ő az
...

2007. április 11., szerda


Tegnap este elkezdtem egy hardangeres futót, a terveim szerint párna is készül hozzá.
Egyik kedvencem a sok küzül a Zweigart Ariosája, 19 countos hímzővászon, rusztikus hatásúvá teszi, hogy a szálvastagsága nem egyenletes, egyéként egyenletesen szövött, alkalmas a hardangerhez. Anchor 5 perlével készül, és majd 8-as is kell hozzá. Még nem sok látszik belőle, majd talán 2-3 nap mulva már látványosabb lesz. De azért mutatom a kezdetektől! Nem nagyon szoktam segédszálakat használni, csak mostanában. hardangernél könnyen eltéved az ember! Még így is.
Az összes húsvéti nyulam-bulam megmaradt, senki nem vásárolt kiteket, csak mintafüzet és vászon fogyott, tehát én már jövő húsvétra is felkészültem. Szerencsére csak kis tételt vásároltam. Mill Hill nyulak pihenőre térnek! Aranyos kis Betty nyulas noteszeim is vannak, azokat nem teszem el, hátha valaki kedvet kap rá.

2007. április 9., hétfő

Évi kérdése: mi van most az asztalomon?
Mivel nagy rámolós, és kipakolós vagyok, igy csak egy nagyon kicsi asztalom van, megelőzvén a gondokat. Azon csak egy cérnás doboz fér el, 1-2 könyv, és egy virág. Viszont a táskám mindíg mellettem, abban van minden. Szóval ha mennem kell, csak fogom a táskám, és indulhatunk. Mindíg kész vagyok. Van egy vesszőkosaram is a lábamnál, szinte felesleges, csak a közelség miatt. Tele van újságokkal, és könyvekkel.
És a fotelem is elég nagy, mindíg csak egy kis hely jut nekem. Könyvek, rámák, cérnák a társaim.

Amszterdam továbbra sem tartozik a kedvenc helyeim közé, teljesen kiábrándultam belőle. Pedig szép volt az idő. De az egész városban terjeng a fű szaga, minden kávézónál, (be se mertem tenni a lábam egyikbe se) lepukkadt alakok mindenütt, és térdig ér a szemét. Az étteremben egy elhízott kutyának beillő macska sakkban tartott bennünket.
Egyébként Hollandia tetszett, és átmentünk Belgiumba, Antwerpenben és Brüsszelben voltunk, az nagyon tetszett eddig is, és most is. Összességében azért jó volt. Hazafelé egy régi ismerőssel, és új barátnőjével hozott össze a sors. Kicsit csodálkoztam, hol a feleség, és a gyerekek. Szerencsére nem kérdeztem meg. Egy kis körkép, a belga csokiboltok kirakatából:

2007. április 3., kedd

Elkészült, ilyen lett! Még a piros alapot alul fel kell szegnem, csak már este nem volt rá energia!
Az akasztó valami más jobb let volna, de az kicsi volt, amit kigondoltam. Ez is aranyos, egyszerű akasztó. Majd ha a helyét megtalálja, akkor függesztve is fotózom.
A húsvét az most nálam kimarad, nem nagyon érintett meg. De a vásárlóim sem lelkesednek a berendelt húsvéti dolgokért! Kevés idő, nem hímeznek konkrétan húsvétit, inkább tavaszit.
Pedig vannak aranyos kis Mill Hilljeim, csupa gyöngy nyulak.
Meg jó kis Rico munkafüzetek, de nem igazán azt viszik!
Most, hogy ezt befejeztem, van k 5 félbemaradtam, de nincs kedvem most azokhoz, valami nagy darabba kellene fognom, most a könyvelés csúcsán, kigondoltam egy asztali futót, azt pedig recski ókalodás mintákkal fogom készíteni, kicsit mai igények szerint. Nem tudom, ezt a népi iparművészek mennyire méltányolják, de szerintem csak akkor marad fenn ez a sok kincs, ha a mai igények szerint alakítjuk, átformáljuk. Hiszen díszes lepedővégekre már nem sok igény és szükség van! De a gyönyörü minták áttehetők, és mai is szépek.
Legnagyobb gondom a vászon, mert igazi régi házivásznat nem kapok.Most rendeltem az olasz Graziano cégtől, a képen pont olyan szépek, mint amit elképzeltem! Már alig várom, hogy megjőjjön. Addig meg valamit biztosan fogok készíteni. Ha semmi betegség nem jön újra közben, akkor elutazunk Amszterdamba. Tavaly húsvétkor is ott voltunk, borzasztó vacak idő volt, hideg szél fújt, elhatároztuk, oda soha. Aztán a tulipánok meg Keukenhof visszahúznak bennünket! Az egy csoda. Minden pillanatban úgy éreztem, ezeket le kellen hímezni, kockára állt a szemem. Nézzétek meg itt és ha bővebben szeretnétek, akkor itt
Idén több képet készítek!

2007. április 1., vasárnap


Nem sikerült befekezenem a palócosom, mert kitaláltam,hogy nem jó még a befejezés, azért kap egy kis "kalodás" boltíves kis befejezést, így szerintem csak hétfő este készül el teljesen.
És egy időre pihenés a hímzésből, mert azok a fránya határidők, meg a májusi szja és társasági éves bevallások azok fogva tartanak! De ha egyszer már nem kell könyvelnem! Akkor lesz csak szép! Mutatom az új változatot, érdekes, de fotón jobban látom a hiányosságokat, a szegfűsön hiányzik egy-két kék öltés Meg nem is teljesen szimmetrikus a 2 oldal, az egyiken felcseréltem 2 keresztet. Látjátok? Nem látjátok, kicsi hozzá a kép!
Van egy kérdésem érdekes dolog, én mostanában sokat szembesülök vele:

A környezetetek hogyan fogadja a hímzős, keresztszemezős hobbytokat?

Az enyém furcsán, nem a család,hanem az ismerősök. A család megszokta, legalább otthon ülök.
Persze a férjem is kérdezte tegnap is, hogy a kötögetős táskádat is visszük? Lehet hogy nem is látott még kötögetni. De neki megbocsátom, hiszen ő mindíg bátorít, és beszélt rá, hogy vállaljam, és ezt csináljam.
Az ismerősök furcsán néznek rám, és még akkor milyen furcsán mikor megtudják, ogy ez már nem csak hobby, hanem ezzel foglalkozom "munkailag" is. Gondolják szegény gyagyás!
Fogalmuk sincs, hogy mögötte kereskedés, külkereskedés, marketing, meg mi minden van. És nemcsak az extraprofitért küzdhet ezek után valaki.
Azon töprengenek közben, vajon hol van ebben az üzlet? Mit nem látnak?
Mert hát csak úgy nem tünhet el belőlem a kőkemény üzletasszony! Ha tudnák, hogy az sose volt, és nyöszörögve keltem, meg feküdtem, meg 5 év alat 10-te öregedtem! Ahol mindíg mások érdelkeit figyelem, ahol mindíg a saját megdolgozott béremért futok és még a pofám is ég, hogy kérnem kell, mert nem adják, az felemészti a legjobb szándékot is.Főleg nálam, aki nem is arra születem, hogy kőkeményen küzdjek. Ez csak egy kis kitérő, de szóval engem sokan néznek egy kicsit lenézően, vagy inkább "szegénykém, hát ez van." Persze nagyon tudom őket sajnálni!
Nem magyarázok nekik semmit, hiszen úgy sem értenek engem, minket. Meg nem is igen zavar, hogy nem értenek.Pedig ők veszítenek sokkal többet! Nem csak hímezni nem tudnak, de egyéb kis apróságoknak sem tudnak örülni.
Sokan csodálják ezeket a dolgokat, de rettentően messze vannak tőle. Még a nők is.
Pedig hát ha igaz, a kézimunka szeretete a nők természetéből fakad.
A hímzés, a kézimunka értéke pedig szinte nulla a többség szemében.
Pedig a Zoób Kati szerint ami luxus, az kézimunka. Így a hímzés is. Ez nálunk elveszett.
Valamit tenni kelle érte. Persze nálunk nagyon sok igazi érték köddé vált.
Na, nem is akartam ennyi morgolódni, csak kiváncsi vagyok, ti mit tapasztaltok e területen?
Mennyire jelent másoknak értéke, amiért mi rajongunk, minden szabadidőnket feláldozunk?
Remélem a ti tapasztalataitok jobbak ennél!
Külföldön sokkal több fiatal nő fordul e felé, iskolák tanítják, rengeteg szép könyv jelenik meg, konferenciáznak, tapasztalatot cserélnek, kiállításokon vásárokon mutatják meg magukat, műveiket a nők. Hát mi is haladjunk erre? Szerintem igen!
Na, még a végén kőkemény leszek...
Mutatatom a hobbym félérett gyümölcsét!